2020-03-16 16:47:50

Početak nastave na daljinu

Poštovani učenici i roditelji !

Od sutra 17. 3. (UTORAK) počinje izvođenje nastave na daljinu za učenike 5.-8. razreda OŠ Nedelišće.

Kao što je već rečeno, nastava na daljinu će se održavati točno prema rasporedu sati i počinjati će točno prema rasporedu zvona.

Sve pripreme naše škole i učitelja su napravljene ali to ne znači da će sve i funkcionirati, jer su sve internetske veze i platforme na kojima se želi realizirati nastava strašno opterećene. Stoga se mogu očekivati velike poteškoće.  Molim vas da se zbog toga ne uzrujavate jer je škola osmislila rezervne opcije:

OPCIJE izvođenja nastave na daljinu po prioritetima:

A Microsoft Teams platforma (video i audio konferencija uživo, postovi, Files (dokumenti, prezentacije …)   /ukoliko ova opcija ne bude funkcionalna prelazimo na opciju B)

B Web stranice učitelja na našem webu koji će objavljivati sve potrebne materijale, upute te dokumente. /ukoliko i ova opcija bude opterećen zbog CARNet-ovih poteškoća prelazimo na opciju C)

C – Poveznica na naš školski server na kojem će učenici  moći doći do objavljenih materijala, uputa te dokumenta. /ukoliko budemo trebali ovu treću opciju dostaviti ćemo vam, putem e-maila ili Viber-a, IP adresu preko koje će se moći pristupiti našem školskom serveru.)

D – E-mail liste razreda i Viber grupe preko kojih će se dostavljati materijali i obavljati komunikacija učenika i učitelja /da bi ova opcija funkcionirala molim roditelje i učenike da razrednicima dostave svoje e-mail adrese (e-mail učitelja dostupan na njihovim stranicama na našem webu), te se učlane u Viber grupe)

SAVIJETI ZA UČENIKE:

  • Kad se uspijete uključiti u Microsoft Teams ostanite trajno uključeni jer se teško ponovno logirati
  • Ako bude funkcionalna Video konferencija uživo molim vas da isključite svoje mikrofone i kamere
  • Na Postu molimo objavljivati samo objave u skladu sa satom (u protivnom moguće sankcije)
  • Učenici su dužni redovito pratiti sadržaje (bez obzira o kojoj opciji se radi)
  • Nakon što uđete u svoj razred s ljeve strane (ispod imena razreda) kliknite na "skrivene kanale" "hidden channels" te odaberite predmet koji slušate taj sat.

Nastava iz Biologije u 8.a i 8.b., te nastava iz Prirode u 6.a, 6.b i 6.c neće se odvijati preko Teamsa nego će radni materijali i upute biti na web stranici učiteljice Pichler Blaženke na onašem webu.


Osnovna škola Nedelišće