2019-12-19 14:34:49

Prvi sastanak Vijeća učenika

Prvo ovogodišnje Vijeće učenika održano je 12. prosinca, a na njemu su sudjelovali predsjednici svih razrednih odjela ili njihovi zamjenici.

U predsjedništvo Vijeća izabrane su tri učenice osmih razreda: Larisa Nomo Nemi (8. c), Nera Preložnjak (8. b) te Lucija Krnjak (8. a).

Članovi Vijeća razgovarali su o humanitarnim akcijama u koje će se naša škola ove godine uključitit, o školskim projektima, rezultatima jesenskoga dijela akcije skupljanja staroga papira te o izmjenama kućnoga reda škole.

Odlučeno je da će se škola uključiti u humanitarne akcije koje provode UNICEF i Caritas te time izravno pomoći jednoj konretnoj obitelji. U školi će se provoditi i dva velika projekta Privrženost školi i Zdrava prehrana. UNIMER Čakovec, tvrtka koja već godinama provodi akciju Papir nije smeće, smanjila je cijenu kilograma papira s 20 na 10 lipa pa će se novčani iznosi namijenjeni pobjedničkim razredima Akcije prepoloviti. Učenike je najviše rastužila vijest o ukidanju dežurstva, kako na hodnicima tako i u kuhinji, zbog odluke prosvjetne inspekcije.

Sastanak je stoga završio u pomalo tmurnomu raspoloženju.

                                                                                        Franka Mesarić, 5. b


Osnovna škola Nedelišće