2019-10-20 00:05:33

Svjetski dan tablice množenja

Učenici Osnovne kole Nedelišće uključili su se i ove godine u svetski edukativni događaj koji se po deveti puta održao kao Svjetski dan tablice množenja 4.10.2019. (9th WORLD MULTIPLICATION TABLE DAY). U ovaj događaj uključilo se 5862 škole iz 33 zemlje u svijetu

Događaj je popularizirao zabavni oblik učenja matematike i njene primjene u situacijama iz života te je potaknuo sudionike da se prisjete znanja tablice množenja na ugodan i neobičan način.

        

Glavni organizator osigurao je ispitne materijale za organizaciju Svjetskog dana tablice množenja, ukjlučujući ispitne listove, logotipe, plakate, scenarije igara i mnoge druge. OŠ Nedelišće je primila poseban certifikat kojim potvrđuje status lokalnog organizatora i vodi dan Svjetskog dana tablice množenja u vlastitoj školi prema vlastitom scenariju.

        

Glavni oblik ispita su listovi tablice množenja s ​​različitim stupnjem težine. Učenici su sami ispitivači i ispitanici. U OŠ Nedelišću je sudjelovalo 98 učenika natjecatelja i učenika ispitivača iz trećih razreda, četvrtih, petih razreda i osmih razreda s 9 učiteljicama razredne nastave te 3 učiteljima predmetne nastave. 

Među najboljim učenicima su od tećih razreda Lea Branilović, Anijan David Jalušić, Petar Patafta i Ivano Ivanuša, dok su kod četvrtih razreda Kajo Kozar, Niko Mošmondor , Leona Pokos i Asja Treska. Najbolji među višim razredima su bili petašica Ida Posavec i osmaši Katja Dania i Luka Blagović. Čestitamo svima. 

       

Svi učenici koji su sudjelovali na ovom natjecateljskom događaju obilježavanja Svjetskog dana tablice množenja u našoj školi dobili su nagrade koje je i ove godine osigurala "Alfa".


Osnovna škola Nedelišće