2019-09-30 09:43:00

Sajam sigurnosti i prevencije 2019.

Policijska uprava međimurska je zajedno s partnerima – Vijećem za prevenciju Međimurske županije i Vijećem za prevenciju Grada Čakovca organizirala 6. po redu Sajam sigurnosti i prevencije koji se održao 24. rujna na sportskim terenima SRC "Mladost" u Čakovcu. Sajam su posjetili učenici posebnog odjela s pomoćnicima u nastavi i razrednicom Karlom Lešnjak te učenici 8. a razreda (Damjan Matjašec, Luka Blagović i Patrik Šnajcer) s učiteljom Nikolom Bistrovićem.

Sajmu se pridružilo i Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske, Služba civilne zaštite Čakovca te Hrvatski centar za razminiranje. Na sajmu su bile prikazane zanimljive vježbe i oprema koju koriste policijski i vatrogasni službenici u svakodnevnim intervencijama. Pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske prikazali su pokazne vježbe.

Hrvatski centar za razminiranje izložio je radnu odjeću i zaštitnu opremu pirotehničara. Na izložbenom prostoru bila je prikazana i oprema za spašavanje iz ruševina te vibrafon (naprava za traženje žrtava iz ruševina).

Hrvatska gorska služba spašavanja prikazala je vježbu spašavanja unesrećenih prilikom potresa i nepristupačnih terena.

Održano je i dizanje, prelet i spuštanje helikoptera pod Zapovjedništvom specijalne policije MUP-a.


Osnovna škola Nedelišće